Júniusban zárult a Zöld Szemfüles Természetismereti Vetélkedõ!

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erõforrás Minisztérium támogatásával az immár X. alkalommal megrendezett vetélkedõn, az ország 221 csapata mérte össze természetismereti tudását.

 

Az idei évben a ház körüli természetvédelem kapta a fõ hangsúlyt, így az elsõ három forduló feladatainak nagy része ehhez kapcsolódott. Természetesen az elmúlt évekhez hasonlóan hazánk állat- és növényvilágával, valamint a fõbb környezetvédelmi problémákkal is ismerkedhettek a tanulók a feladatokon keresztül. Az elméleti feladatok mellett, gyakorlati feladatokban is bizonyítania kellet a csapatoknak a döntõbe való jutáshoz. A gyakorlati feladat többek között egy madárodú, valamint egy madárvédelmi kisfilm elkészítése volt, melyet nagy lelkesedéssel készítettek a gyerekek.

Az elsõ három forduló összegzése alapján az öt legjobbnak bizonyult csapat került a döntõbe, melynek helyszíne az E-misszió Egyesület, Márokpapin található Csiperke Erdei Iskola és Tábora volt. A kirándulásokkal színesített három napos döntõn elméleti és gyakorlati feladatokban is megmérettettek a diákok. A három nap során ellátogattunk Tákosra és Csarodára, ahol a környék kultúrtörténeti nevezetességeivel ismerkedtek meg a résztvevõk, valamint kirándultunk a Csiperke Tanösvényen, így megismerve a Szatmár-Bereg élõvilágának egy "kis szeletét". A jó hangulatban telt döntõ végeztével az elsõ helyen a Berettyóújfaluból érkezõ SZAMÁRKENYÉRSÜTÕK csapata végzett, akik az értékes könyvjutalom mellett egy hetes nyári táborozást nyertek a Csiperke Erdei Iskola és Táborba. A dobogó második fokára a simontornyai Csipkebogyó csapat állhatott, a harmadik helyet a Bocskaikertbõl érkezõ Madárvédõk szerezték meg. A negyedik helyen a gyulai BioLányok, az ötödiken pedig az egri Ebihalak csapata végzett. A helyezett csapatok és felkészítõ pedagógusaik értékes könyvjutalomban és kiadványokban részesültek, valamint a második, harmadik és negyedik helyezett csapat jutalma, egy éves TermészetBÚVÁR elõfizetéssel egészült ki. A döntõs csapatok mellett szeretnénk gratulálni az összes csapatnak a vetélkedõn való részvételhez és a több fordulón át folytatott kitartó munkához.  Reméljük a vetélkedõ során sokat tanultak és a jövõben is szívesen vesznek részt versenyeinken és egyéb programjainkon. Bízunk benne, hogy a jövõben is folytatni tudjuk az évek óta sikeresnek mondható Zöld Szemfüles Természetismereti Vetélkedõt és még több kisdiákkal ismertethetjük meg hazánk természeti értékeit.

Mindenkinek kirándulásokban gazdag, további szép nyarat kívánunk!

A Szervezõk: Kolocsán Tünde, Szõke Zsuzsa és Kovács Tamás

Elérhetõség

Csiperke Erdei Iskola és Tábor

4932 Márokpapi,
Kossuth u. 111.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06/20/431-8086
Adószám: 19214555-2-15

Számlaszám: 68800109-11077444

Honlaptársaink

sostoierdo.hu