Sikerrel zárult a kárpáti sáfrány túra!

Az idei évben is nagy érdeklõdés övezte kárpáti sáfrány túránkat. Nagy örömünkre a résztvevõk száma elérte az 50 fõt.

A szervezett busszal érkezettek a természeti látnivalókon túl kulturális élményekkel is gazdagodtak, mivel Csarodán megtekinthették a XIII. század második felében épült református templomot - melynek egyik nevezetessége a "mosolygó szentek"-et ábrázoló falfestmény - valamint, a templomtól nem messze magasodó XIX. századi tölgyfából ácsolt harangtornyot.

A túra a Csiperke Erdei Iskola és Tábortól indult. Bár a meteorológiai jelentésekkel ellentétben a nap nem sütött, az idõjárás kellemes volt. Sok helyen még a téli havas táj látványa fogadott minket, de a hó alól már elõbújtak a tavasz elsõ hírnökei. Ugyan az elhúzódó hideg télnek köszönhetõen a kárpáti sáfrány még nem festette lilára az erdõt, de kis kezdeményei már kikandikáltak a hóból. A növényeken túl, az állatok is tudomást adtak jelenlétükrõl. A gyerekek és felnõttek legnagyobb örömére a rágás, túrás és ürüléknyomokon túl, szarvas, õz, róka, vaddisznó, nyest és nyuszt nyomokat is láthattunk a hóban. Az égre feltekintve vidáman szemlélhettük a hollók násztáncát.

A jó hangulatban zajló, nagyjából 3 órás könnyed sétát követõen visszaérkeztünk a Csiperke Erdei Iskolába, ahol a résztvevõk némi szemlélõdés és gyógytea kóstolás után ismét útra keltek. A hazaindulás elõtt megálltunk Tarpán, ahol a Bereg Kincsei ajándékboltban a kirándulás résztvevõi megismerkedhettek a Szatmár-Beregre oly jellemzõ "nemtudom" szilvával és a belõle készült finomságokkal. Útravalóként mindenki megtölthette tarisznyáját némi aszalt gyümölccsel, lekvárral és pálinkával.

A kiránduláson készült fotókat az alábbi linkeken keresztül nézhetitek meg.

Képek a kárpáti sáfrány túráról!

Galéria!

Következõ túránkra is - amely április 16.-án a kockásliliom túra lesz - szívesen látunk minden kedves érdeklõdõt.

Addig is napsütésben gazdag tavaszi napokat kívánunk mindenkinek!

Elérhetõség

Csiperke Erdei Iskola és Tábor

4932 Márokpapi,
Kossuth u. 111.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06/20/431-8086
Adószám: 19214555-2-15

Számlaszám: 68800109-11077444