Nyári tábor

 

Csiperke Tábor

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület tábora Márokpapi községben van, amely település Vásárosnaménytól 20 km-re, a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet szívében található. A kicsiny - 360 fõs - falun nem halad keresztül fõforgalmi út, így elhelyezkedése miatt nincs átmenõ forgalma.
Táborainkat 8-18 éves gyerekeknek és fiataloknak szervezzük. Az élõvilág felfedezésével és számos élménygazdag programmal nyújtunk színes kikapcsolódást a nyári szünetre.
Programunk célja, hogy a résztvevõk megismerkedjenek a Beregi-sík érintetlen természeti és kulturális kincseivel, megszeressék a természetet, felismerjék a minket körülvevõ világ fontosságát és annak szépségét. Ezen túl szemléletformálásunkkal elõsegítjük a környezettudatos gondolkodásmód kialakulását!

Választható nyári tábor turnus .:

Nyári tábor árak 2021.

 • 5 nap 4 éjszaka házban 34.500 Ft/fő
 • 6 nap 5 éjszaka házban 39.500 Ft/fő
 • 7 nap 6 éjszaka házban 45.500 Ft/fő

Az ár tartalmazza a szállás, a napi 3x étkezés és a turnusok mellett feltüntetett programok költségét.

Kedvezmények

- Régi táborozóinknak, tagoknak, testvéreknek, és "Zöld szemfüles" internetes vetélkedősöknek 500 Ft / fő kedvezmény

- 15 fõ felett egy szervezõ részére az Egyesület állja a költségeket

- 25 fõ feletti létszám esetén a szervezõ pedagógusnak 10.000 Ft szervezési díjat fizet az Egyesület

Tábori program röviden

Természetismereti tábor

Táborunkban a résztvevők erdőt-rétet bebarangolva találkozhatnak a Beregi táj változatos, védelemre méltó állat-, növény- és gombaritkaságaival. A nagy kiterjedésű erdők és festői ligetek környezetében egész hétre szóló változatos programokat nyújtunk, amelyben a madárgyűrűzés éppúgy szerepel, mint a csillagászat, terepi kutatások és megfigyelések, túrák, gyógynövény- és gombaismeret, mikroszkópos vizsgálatok, ügyességi és sport játékok, vetélkedők, kézműves foglalkozások, éjszakai túra és bátorságpróba.

Kerékpáros tábor

Kerékpáros táborunkban Márokpapiból kiindulva, csillagtúraszerûen, kalandos biciklizések közepette bekerekezzük a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet legszebb tájait, kultúrtörténeti nevezetességeit (Bockereki erdõ, Bábtava, Nyíres tó, Kaszonyi-hegy, Csaroda, Tákos, Kölcse, Sonkád, Túristvándi, Vámosatya, Barabás, Szatmárcseke).

A természeti környezet, a Tisza töltésének kerékpárutjai valamint a biztonságos biciklizésre alkalmas kisforgalmú úthálózat ideális lehetõséget nyújt a természetszeretõ, sportolni vágyó fiatalok tartalmas idõtöltéséhez.

Saját "jármû" híján, a helyszínen a kerékpárkölcsönzés is megoldható.

Kaland tábor

Sok gyermek álmodik olvasmányok és filmek alapján, indiánregényekbe illõ kalandos túrákról. Táborunkban a kalandok mellet megismerkedhetsz a nyomolvasással, a csillagos ég iránymutatásával, a régi népek zsákmányszerzési technikáival, átélheted a szabadban éjszakázás élményét. Mindezek mellett a résztvevõk egy új oldalról ismerkedhetnek meg a természet rejtett kincseivel.

További választható programok

Az alábbi programok csoportos jelentkezõknél, vagy megfelelõ létszámú igény esetén valósíthatóak meg.

 • Szatmár-Beregi buszkirándulás
 • Lovas kocsis kirándulás (Beregdaróci Kenderes Múzeum vagy Csarodai-tõzegmohaláp)
 • Kerékpárkölcsönzés túravezetéssel (kirándulás: Tarpai-hegy, Tarpa
 • Beregkincse helyi termékek bemutatója)
 • Bereg ízei, kerékpárral Tarpára, (kenyérlángos készítés és kóstolás)
 • Uszoda (útiköltség és belépõ)
 • Madárvédelem: elõadások, madárodú készítés és kihelyezés
 • Az elkészített odúkat a résztvevõk hazavihetik. (ajánlott: 5-6 fõs csoport / 1 db odút)
 • Mûemlékek a Beregben (Csaroda románkori templom, Tákos festett kazettás mennyezetû, XVIII. sz-i református templom, Keresztszemes Múzeum és Tájház)
 • Így készül a Beregi keresztszemes hímzés

Technikai tudnivalók

Jelentkezés feltétel: Jelentkezni telefonon a 20/431-8086-os számon vagy  a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet. 

Fizetés történhet Egyesületünk irodájában személyesen, csekken vagy átutalással (Számlaszám: 68800109-11077444). A közlemény rovatba az alábbiakat kell feltüntetni: "Környezet nevelési program". A jelentkezést csak elõleg befizetése esetén tudjuk elfogadni ill., véglegesíteni. Ez házban alvás esetén 8000 Ft/fõ, saját sátorral 5500 Ft/fõ. Elõleg visszaigénylésére csak abban az esetben van lehetőség, ha a lemondás a tábor megkezdése elõtt 30 nappal megtörténik.

 

Ellátás és kapacitás: Elhelyezés összkomfortos épületben történik, melynek kapacitása téli időszakban 34 + 4 fő. Zuhanyozási, tisztálkodási lehetőség és napi háromszori étkezés meleg ebéddel biztosított. Ezen túl lehetőség van az udvaron sátrazásra is. A programról és a gyerekek felügyeletérõl Egyesületünk fõállású pedagógusai és biológusai gondoskodnak.

 

A táborba érkezés idõpontja: a tábor kezdõnapján, 1600 - 1800 óra között. Minden turnusba egyéni és csoportok jelentkezéseket egyaránt elfogadunk. Csoportok a fentiektõl eltérõ idõpontot és turnushosszúságot is választhatnak, jelentkezésük esetén egyedi program megvalósítására van lehetõség - egyedi árképzés szerint.

 

Látnivalók kerékpáros és autóbuszos kirándulással

Beregdaróc (református és görög katolikus templom, Kendermúzeum -Kendermagtól a vászonig), Barabás (Kaszonyi-hegy Természetvédelmi Terület), Vámosatya (fa harangláb és református templom), Nagyar (Petõfi-fa, Luby kúria), Túristvándi (vízimalom), Sonkád Európa Nosztra díjas református templom), Tiszacsécse (református templom, díszes fa harangtorony, Móricz Zs. emlékház), Szatmárcseke (csónakos fejfás temetõ, Kölcsey F. síremléke), Cégénydányád (Kende-kúria), Nagyszekeres (fiatornyos fa harangláb, egyhajós református templom), Csaroda (XIII. sz. református templom, tájház, Csarodai-láp), Tákos (paticsfalu zsindelytetejû templom - "mezítlábas Notre-Dame"), Tarpa (szárazmalom, református templom, Bajcsy Zsilinszky E. síremléke, Téb-erdõ, Tarpai-hegy, magyar háziállatok törzsállománya; mangalica, szürke marha, rackajuh), Nyíres-tó (tőzegmohaláp)

Tábori mikroszkópozás

Tábori kirándulás

Tákosi református templom

 

 

 

 

 

Szállás bemutatása ...

Technikai tudnivalók (utazás, fizetés, ajánlott felszerelés) ...

Árak ...

A környék természeti értékei ...

A környék kultúrtörténeti értékei ...

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Kaland Tábor program 7 napos

 

Ha nem aludtál még a szabadban a csillagos ég alatt, de szívesen kipróbálnád milyen, ha nem volt még regényekbe illõ kalandokban részed, de szívesen átélnéd az érzést, akkor itt a helyed.

A hét folyamán, hol gyalog, hol biciklivel és lovas kocsival bekalandozzuk a Szatmár-Bereg jellegzetes élõhelyeit. Ismerkedünk a régi kor hagyományaival, mint pl. a tûzgyújtás, az íj használata, és a régi kor vadászati technikái. A kalandozásaink során megismerkedünk a nyomolvasás rejtelmeivel és felderítjük a környék élõvilágát. A csillagos ég iránymutatásával az éj leple alatt is, hatalmas kalandokban lehet részük táborunk résztvevõinek, valamint a kis kalandorok átélhetik a szabadban való éjszakázás örömeit is.

 

1. nap

 

Délután

. Megnyitó, szállás elfoglalása

. Bemutatkozás, tábori élet és a program ismertetése

. Teendõk a parasztudvaron - házi állatok gondozásának beosztása a törzsek között

. Játékos ismerkedés

. Csoportalakító játék

Este

. Tábortûz (játékok, népdal tanulás)

. Csillagtúra, az éjszaka hangjai, tájékozódás a csillagok segítségével, csillagképek

2. nap

Délelõtt

. Kirándulás Csarodára és Tákosra; templom, Keresztszemes Múzeum és a tájház megtekintése. Ismerkedés a régi kor használati eszközeivel és mûvészetével.

. Vizek vízpartok élõvilága, vízvizsgálat, vízminták begyûjtése

Délután

. Ilyen a mikroszkóp (A gyûjtött anyag vizsgálata. Vízminõséget jelzõ "parányok" megfigyelése, bagolyköpet vizsgálat, kisemlõs határozás.)

. Kézmûves foglalkozás: kollázs készítés, pólófestés, origamizás (forgószínpadszerû csoportmunka)

. Röplabda és ping-pong bajnokság

Este

. Tûzrakás a vadonban (A törzs feladata)

. Szalonnasütés

3. nap

Délelõtt

. Kincskeresés iránytû és térkép segítségével

. Táplálékunk erdõn-mezõn

Délután

. Ismerkedés az idõjárás elemeivel. Hogyan keletkeznek a felhõk, milyen felhõfajtákat ismerünk? Hogyan jelzik az egyes állatok az idõváltozást? Esõmérõ, nedvességmérõ, barométer használata, kihelyezése.

. Talajcsapdák kihelyezése

. A vadon nyomában - nyomolvasás és lábnyomöntés

. Választható program tájfutás, vagy egyéb labda és társasjátékok (csapatverseny erdõn-mezõn)

Este

. Tûzrakás a vadonban (A törzs feladata)

. A varázslatos Bereg természeti kincsei - diavetítés

. Ismerkedés a népi hagyományokkal, tûzgyújtás a szabadban, népdaltanulás

. Szabadban való éjszakázás - feltétele saját hálózsák (idõjárástól függõen átkerülhet másik estére)

4. nap

Délelõtt

. Napfelkelte túra a tábor pacsirtáinak (választható program)

. Íjászat

. Csapatjátékok

Délután

. Lovas kocsis kirándulás (Beregdaróc tõzegmoha láp, vagy Tarpa "Bereg Kincse" helyi termékek boltja)

Este

. Tûzrakás a vadonban (A törzs feladata)

. Zseblámpás számháború

5. nap

Délelõtt

. Kirándulás a Csiperke Tanösvényen és a Téb-erdõben (Barangolás az erdõben, "Merre van az arra?" ismerkedés a térképpel és az iránytûvel)

. növényhatározás, gyógynövények ismerete és gyûjtése

. Elõzõ napi talajcsapdák ellenõrzése

. Ökológiai játékok - Minden mindennel összefügg - táplálékhálózat készítése

. Természetismereti játékok (Az én fám, Mekkora ez a fa?)

Délután

. Az E-számokról õszintén... (a téma játékos feldolgozása)

. Anti reklám készítés (kézmûves foglalkozás)

. Kézmûves foglalkozás: tábori emlékek készítése, karkötõfonás, mandalakészítés...

. Számháború

Este

. Tûzrakás a vadonban (A törzs feladata)

. Tábortûz, gyógytea-kóstolás

. Kalandos éjszakai bátorságpróba

6. nap

Délelõtt

. Akadályverseny, játékok, vetélkedõ a tanultakból

Délután

. Faluismereti játék (A falu Árpádkori templomának megtekintése)

. Szellemi vetélkedõk

Este

. Tûzrakás a vadonban (A törzs feladata)

. Záró tábortûz, ételkészítés szabadtûzön (bográcsételek)

7. nap

Délelõtt

. Táborzárás, értékelés, jutalomosztás

Érdeklõdni a programról a következõ elérhetõségen lehet:
E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület
4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.

...................................................... ........................................................
Szõke Zsuzsa
Tel.: 20/431-8086

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
Szõke Zsuzsa  

Erdei Iskolánk és Táborunk címe:
Csiperke Erdei Iskola és Tábor- Márokpapi, Kossuth u. 111.
(Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet)

Ha többet akar tudni táborainkról tekintse meg galériánkat!
Kérjük, támogassa a természet- és környezetvédelmet!

Elérhetõség

Csiperke Erdei Iskola és Tábor

4932 Márokpapi,
Kossuth u. 111.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06/20/431-8086
Adószám: 19214555-2-15

Számlaszám: 68800109-11077444