Indul a X. "Zöld Szemfüles" Természetismereti vetélkedõ!

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által immáron tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Zöld Szemfüles Természetismereti vetélkedõ, melyen az általános iskolák felsõ tagozatos tanulói mérhetik össze természetismereti és környezetvédelmi tudásukat.

 

 

Vetélkedõnk célja, hogy a résztvevõk megismerjék hazánk állat- és növényvilágát, valamint a természetvédelem és környezetvédelem fontos kérdéseit. A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a diákok felismerjék a természetben zajló összefüggéseket, valamint kialakítsunk bennük egy környezet- és természetbarát szemléletet.

A vetélkedõn az általános iskolák 5-6-7-8. évfolyamos diákjai vehetnek részt. A versenyre 3 fõs iskolai csapatok és baráti társaságok jelentkezését várjuk. Nevezési díj nincs, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2012. január 06-tól, 2012. február 24-ig lehet. Külön e-mail címrõl iskolánként és osztályonként több csapat is nevezhet, valamint egy-egy csapatot vegyes korosztály is alkothat.

A regisztrációs ûrlap letölthetõ, az alábbi ikonra kattintva!

 

A verseny formalitása az idei évben eltér az eddig megszokottaktól, ugyanis a feladatlapok a Csiperke Erdei Iskola és Tábor honlapján (www.csiperkeerdeiiskola.hu) lesznek elérhetõek. A feladatlapokat letölthetõ formában word formátumban tesszük közé. A megoldásokat postai úton kell eljuttatni az E-misszió Egyesület irodájába (4400, Nyíregyháza Szabolcs u. 6 sz.).

A verseny 3 fordulós, melyet a döntõvel zárunk, ahol az elõzõ fordulók során legjobbnak bizonyult 5 csapat vehet részt. Egy-egy forduló feladatainak megoldására 3-4 hét áll a csapatok rendelkezésre, az elsõ forduló feladatsora elõre láthatóan február elején fog megjelenni a www.csiperkeerdeiiskola.hu oldalon. A döntõ helyszíne a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet szívében lévõ Márokpapi lesz, ahol az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Tábora ad otthont a végsõ megmérettetésnek. A 3 napos döntõ alkalmával az elméleti feladatok mellett, gyakorlati feladatokban is bizonyítania kell a csapatoknak.

Természetesen a jutalmazás sem marad el, a helyezett csapatokra szakkönyvek, folyóirat elõfizetések, terep, túra és kerékpáros felszerelések, valamint egyéb értékes nyeremények várnak. Az elsõ helyezett csapat 1 hetes nyári táborozást nyer az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Táborába, mindemellett a vetélkedõ résztvevõi függetlenül helyezésüktõl, kedvezményesen vehetnek részt nyári táborainkban.

Sok szeretettel várjuk vetélkedõnk régi és új résztvevõit.

A Szervezõk

További információ:

E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület
Tel.: 42/504-403, 42/423-818
Szõke Zsuzsa: 20/431-8086, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kolocsán Tünde: 30/543-8545, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Elérhetõség

Csiperke Erdei Iskola és Tábor

4932 Márokpapi,
Kossuth u. 111.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06/20/431-8086
Adószám: 19214555-2-15

Számlaszám: 68800109-11077444