Szelkó-tavi madárgyûrûzés

A Biztos Kezdet Gyermekház és az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 2011. november 11-19. között madárgyûrûzõ tábort szervez.

Helyszín: Szelkó-tó / Oláhréti víztározó

Aki szeretne részt venni, akár egy-két napra vagy csak egy délutánra is, jelentkezzen!

 

 

 

A felmérés szükségessége abban rejlik, hogy szeretnénk az új adatokat összehasonlítani a régebben is közösen szervezett gyûrûzési paraméterekkel. Szeretnénk megvizsgálni azt, hogy az M3-as autópálya Szelkó-tó melletti szakaszán a madárvonulás, a madarak száma, fajgazdagsága, mennyiben változott az autópálya megépítése elõtti idõszakában mért eredményekhez képest.

Örömmel fogadunk minden segítõ madárbarát kezet!

Jelentkezés: Petrilla Attila - 20/824-5320

Információ:

Odajutás: Rozsrétbõl a régi TSz. telephely útján kell lemenni a halgazdaság felé. Ez aszfaltos út, mely egy felüljáróba torkollik, ezen át kell hajtani. Aljában sorompó, amely azonban vagy nyitva lesz, vagy óvatosan megkerülhetõ. Ez az aszfaltos út egyenesen bevisz a faház melegedõhöz, amit a gazdaság lehalászáskor használ. Ez a bázis. Ez egy olajfüzes fasorban van, messzirõl látszik, balkéz felõl.

Célszerû autóval jönni, de ki lehet jutni a 3 számú autóbusszal is.

Sátrat, hálózsákot, ételt, italt hozni kell, mert a tábor önellátó. A részvétel ingyenes.

Kitelepülés pénteken - november 11. -  reggel lesz. Madárbõségtõl és idõjárástól függõen - november 19. - szombatig tart.

 

Várunk szeretettel!

Tömöri László és Petrilla Attila

Elérhetõség

Csiperke Erdei Iskola és Tábor

4932 Márokpapi,
Kossuth u. 111.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06/20/431-8086
Adószám: 19214555-2-15

Számlaszám: 68800109-11077444