Kerékpáros útvonalak

DSC 0338Kerékpártúra útvonalajánlatok a Csiperke Erdei Iskolából kiindulva. 

A térség természeti környezete és a gazdag kerékpárút hálózata, ideális lehetőséget nyújt a természetszerető, sportolni vágyók tartalmas időtöltéséhez. 

Márokpapiból kiindulva, csillagtúraszerűen, kisforgalmú utakon és töltéseken bekerekezhetőek a Szatmár-Beregi térség legszebb tájai és kultúrtörténeti nevezetességei (Tarpa, Csaroda, Tákos, Szatmárcseke, Kölcse, Sonkád, Túristvándi, Vámosatya, Barabás, Panyola Bockereki-erdő, Tarpai-Nagyhegy, Kaszonyi-hegy)

A térség természeti környezete és a gazdag kerékpárút hálózata, ideális lehetőséget nyújt a természetszerető, sportolni vágyók tartalmas időtöltéséhez.

 

Tisza töltés körút

 "A" változat

"B" változat

Útvonal a Felső-Tisza és mellékfolyóinak töltésén:

Útvonal: Márokpapi-Tarpa-Tisza töltés-Tivadar-Tisza töltés-Olcsvaapáti-Olcsva-Vitka-Vásárosnamény-Tisza töltés-Gulács-Tivadar-Tarpa-Márokpapi

Táv: kb.68 km

Idő: 5 óra

A túra Márokpapiról indul. Az erdei iskolából jobbra felhajtunk a Beregi árapasztó töltésére és Tarpa irányába haladunk. Tarpa belterületén jobbra a Széchenyi úton, majd tovább a Kölcsey úton haladva felhajtunk a Tisza töltésre, ahol jobbkéz felé Tivadar irányába tekerhetünk. A tisza hídon átkelve rögtön jobbkéz felé a töltésen haladunk tovább. Olcsvaapáti felé hajtunk le a töltésről, de a lehajtóval szemben érdemes betekerni a partra, mert gyönyörű kilátásban lehet részünk. 
Olcsvaapátiban a komp felé vesszük az irányt, amely nyáron napnyugtáig üzemel. Olcsva után, a Krasznán átkelve felhajthatunk a Kraszna töltésére. Itt kb. két kilométer után, talán még látható egy pusztulásában is gyönyörű vashíd, ami a Kraszna-Szamos közötti árterületre vezet át. A 41. számú főútra a Szilva fürdő és Tescó áruházat elhagyva jutunk ki. Az út baloldalán különálló kerékpárút visz át a Tiszán. A körforgalomnál rögtön újra felhajthatunk a Tisza töltésére és a bal parton csoroghatunk a töltésen végigfutó kerékpárúton Gulácsig, majd újra Tarpa és Márokpapi következik. A kör körbezár.

Szatmári kör

Szatmári kör:

 Útvonal: Márokpapi-Tarpa-Tisza töltés-Tivadar-Nagyar-Szatmárcseke-Túristvándi-Kömörő-Penyige-Fehérgyarmat-Tivadar-Tarpa-Márokpapi

Táv: 63 km

Idő: 5-6 óra

A túra kiindulópontja Márokpapi. Az útvonal Tivadarig az előző túra nyomvonalán halad. Tivadaron érdemes betérni a központi kereszteződésnél lévő kocsmába, mivel kiváló eszpresszót készítenek, és a caffé latte is igazán kiváló. A Tisza hídon átkelve rögtön ballkéz felé tovább haladunk. Nagyarban található a Luby-kastély és a Kende kúria.

bockerek

Bockereki-erdő:

Útvonal: Márokpapi-Beregdaróc-Gelénes-Vámosatya-Csaroda-Márokpapi

Táv: 35 km

Idő: 3-4 óra

panyola

Szatmár-Panyola-elixír:

Útvonal: Márokpapi-Tarpa-Tisza töltés-Tivadar-Tisza töltés-Panyola-Kérsemjén-Nábrád-Fehérgyarmat-Tivadar-Tarpa-Márokpapi

Táv: 50 km

Idő: 4-5 óra

Rövid túra

Útvonal: Márokpapi - Tarpa - Tivadar -Gulács - Tarpa - Márokpapi

Táv: 28 km

Útvonal típusa: 70% kerékpárút

Idő: 2 óra

Kerékpárral a töltésen 

Útvonal: Márokpapi - Csaroda - Tákos - Gergelyiugornya - Jánd - Gulács - Tivadar - Tarpa - Márokpapi

Táv: 48 km

Útvonal típusa: 95% kerékpárút a töltéshálózaton

Idő: 3-4 óra + 3 óra a műemlékek megtekintésére és pihenőre 

A Tisza töltés két oldala

Útvonal: Márokpapi-Tarpa-Tisza töltés-Tivadar- a Tisza szatmári oldalán Olcsvaapáti - komppal átkelés a Krasznán - Vitka - Vásárosnamény - és a Tisza töltésén Tivadarig - Tarpa-Márokpapi

Táv: 68 km

Útvonal típusa: 95% kerékpárút a töltéshálózaton

 A Tisza és az árapasztómű kerékpárutjai

Útvonal: Márokpapi-Tarpa-Tisza töltés-Tivadar- a Tisza szatmári oldalán Olcsvaapáti - komppal átkelés a Krasznán - Vitka - Vásárosnamény -  Tisza töltés - Jánd után az árapasztómű töltése -  Tákos - Csaroda - Márokpapi

Táv: 68 km

Útvonal típusa: 98% kerékpárút a töltéshálózaton

  

Beregi Árapasztó Tározót térképe

A tározó 54 km-es töltéskoronája aszfaltburkolatot kapott, amely a kerékpáros közlekedést és a természetjáró turizmust is elősegíti.

A beruházás révén a forgalmas 41-es utat elkerűlfe, a Csiperke Erdei Iskolából elindűlva kerékpárúton közelíthető meg Csaroda, Tákos, Vásárosnamény, Gergelyiugornya, Jánd, Gulács, Tivadar és Tarpa.

 

 

 

 

 Középkori Templomok Útja

 

 

Mosolygó szenteket találtunk Magyarország csücskében 

Kerékpáros térkép és útvonaltervező a magyarokhoz

 

Szállás és kerékpárkölcsönzési lehetőség a Csiperke Erdei Iskolában.

Szobák elosztása:

1 db 16 fős szoba (8 emeletes ággyal)

1 db 20 fős szoba (10 emeletes ággyal)

1 db 6 fős szoba külön zuhanyzóval (mozgássérültek számára akadálymentesített)

GPS koordináták: N 48.139078; E 22.514049

48°8´18.75´´; 22°30´49.4´´

 

Érdeklődni:

20/431-8086

szokezs @ e-misszio.hu

Elérhetõség

Csiperke Erdei Iskola és Tábor

4932 Márokpapi,
Kossuth u. 111.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06/20/431-8086
Adószám: 19214555-2-15

Számlaszám: 68800109-11077444